Invoer 5384043

800px Logo Aquafin

Le client

Aquafin is gespecialiseerd in waterbehandeling en zorgt in Vlaanderen voor propere waterlopen. Vandaag zuivert het bedrijf 88% van al het huishoudelijke afvalwater.

Objectif

Leveren, installeren en in dienst nemen van meer dan 70 dubbelwandige ijzerdichloride tanks met doseerpompkast en het verwijderen van de bestaande doseerinstallatie. Daarbij staan we ook in voor de recyclage van de oude tanks en herwerking in kunststof rijplaten voor onze LODAX-afdeling.

Problème-solution

Aangezien de levensduur van deze defosfatatietanks na 20 jaar ten einde loopt en Aquafin voor opslag van gevaarlijke producten steeds gebonden is aan de VLAREM wetgeving staan wij in voor de vernieuwing van een groot lot bestaande ijzerchloride tanks.

Ijzerchloride wordt gebruikt om fosfor te verwijderen uit afvalwater, een cruciale stap om afvalwater volgens de regelgeving te mogen lozen. Het fosfaat in het water bindt zich aan het ijzerchloride en zakt vervolgens in vlokken naar de bodem en kan zo verwijderd worden.

We vervangen deze exemplaren door:

  • BENOR dubbelwandige tanks van 15 en 25 m³
  • Met bordes en kooiladder in glasvezelversterkt kunststof (GVK)
  • Met pompkast om het ijzerchloride te doseren
  • Leidingwerk
  • Op basis van de richtlijnen van de klant kregen de tanks een serieuze transformatie in vergelijking met de oude tanks

In ons atelier in Gullegem worden de tanks en de pompkast volledig opgebouwd. Aansluitend monteren onze techniekers de bestaande tank om de nieuwe ter plaatse te zetten. Per tank voorzien we één week voor de volledige omschakeling.

CGK Group fungeert dus als éénzelfde partner voor afbraak, recyclage, ontwerp- en uitvoeringsfase.

De nieuw tanks werden volledig in house geproduceerd, (voor)gemonteerd en ter plekke geïnstalleerd. Ook de regeling van het transport namen wij voor onze rekening.