CGK, Belgische producent van oplossingen voor bescherming van mens, milieu en infrastructuur, bezit sinds november 2022 het KIWA-certificaat. Hiermee kan CGK opslagtanks in PE en PP produceren voor Nederland. Bovendien verruimt het assortiment van CGK verder dankzij partnerships met Pro-Do-Mix (Italië) en IUT (Duitsland). Businessunitmanager Stijn Dely licht een en ander toe.

Vier jaar geleden zette CGK de deuren naar de Nederlandse markt wijd open om zowel productmatig als geografisch te groeien. Hun assortiment omvatte destijds onder andere vloeistofbarrières, lekbakken en opslagcontainers. Met de ambitie om als leverancier van complete oplossingen ook op het gebied van kunststof opslagtanks in Nederland te excelleren, is CGK nu officieel erkend volgens de KIWA-beoordelingsrichtlijn BRL-K210009/03 sinds 1 november 2022. Dit bevestigt aan onze noorderburen direct dat we niet alleen kwaliteit leveren, maar ook volledige controle hebben over alle processen met betrekking tot dergelijke producten.

Sinds het behalen van het Kiwa-certificaat, heeft CGK al een aantal bestellingen uit Nederland ontvangen. Het eerste project omvatte de levering van tanks aan een integrator nabij Rotterdam. CGK zal niet alleen verantwoordelijk zijn voor de tanks, maar ook voor de elektrische bekabeling, automatisering, plaatsing van de pompkast en leidingwerk. Daarnaast ondersteunt CGK Belgische klanten die boven de Moerdijk actief zijn, dankzij een succesvolle samenwerking uit het verleden en sterke banden tussen beide teams.

Een opvallende order in januari betrof zeven opslagtanks met variërende volumes tussen 15 en 40 m³. Deze tanks zullen natriumhydroxide (NaOH), ijzertrichloride (FeCl3) en magnesiumchloride (MgCl2) bevatten. De bestelling omvat ook vulstations, een doseerkast met pompen, leidingwerk en de montage van een nood- en oogdouche.

CGK staat van 21 tot en met 23 maart als exposant op Aqua Nederland om zijn innovaties te presenteren.

Om zich voor te bereiden op de verwachte groei, bouwt CGK momenteel een nieuwe productiehal van 23 meter hoog. Hiermee wordt het meteen het hoogste gebouw in de Benelux voor de productie van thermoplastische materialen. Deze uitbreiding stelt CGK in staat om kunststoftanks te produceren met een capaciteit tot wel 100.000 liter.

CEO Tijl Charle en salesmanager Geert Denutte streven ernaar om de reputatie van CGK als totaaloplosser verder te versterken door hun productaanbod uit te breiden. Recentelijk heeft CGK een officiële rol aangenomen als Benelux-dealer van Pro-Do-Mix, een gerenommeerde Italiaanse fabrikant. Deze samenwerking opent de deur naar geavanceerde roerwerken, ontworpen om vloeistoffen te mengen in tanks tot maar liefst 1500 m³. Deze toevoeging aan het assortiment markeert een vooruitgang voor CGK, vooral gezien de al bestaande ervaring met dergelijke toepassingen.

Daarnaast heeft CGK een strategisch partnerschap gesloten met IUT, een vooraanstaand Duits bedrijf. Hierdoor is CGK in staat om straaljetreinigers te leveren voor afval- en regenwaterbassins. Deze innovatieve reinigers creëren een stroming in het water, waardoor drijvende vaste stoffen niet kunnen bezinken. Deze benadering maakt het mogelijk om vervuild water integraal naar de zuiveringsinstallatie af te voeren, wat resulteert in het vermijden van onaangename geurtjes en het voorkomen van verrotting. Bovendien elimineert het de noodzaak van handmatige reiniging van de bassins, een taak die zowel kostbaar als tijdrovend is, zoals Stijn Dely benadrukt.